BEZOEKENHieronder vind je de organisaties die je kan bezoeken tijdens de buurtwandeling. Mail je voorkeuren door naar Jesse.noukens@studioglobo.be

Combineer je de wandeling met een atelierbezoek? - Mail je top 3 voor 15 september door.

Heb je een aparte wandeling geboekt? - Stuur je top 4 dan minstens een maand op voorhand door. Dienstencentrum COSMOS

Het centrum baat een sociaal restaurant uit waar mensen goedkoop en gezellig kunnen eten. Het restaurant is tevens ook een opleidingsproject. Verder biedt het centrum cursussen aan, brengt ze maaltijden rond en organiseert tal van activiteiten, zoals naaiateliers, uitstapjes voor de buurtbewoners, etc. link

UFLED:

 


Asbl l'Union des Femmes Libres pour l'Egalité des Droits / Vzw Unie van Vrije Vrouwen voor Gelijkheid van Rechten. Hier volgen vrouwen uit de buurt taalles en andere emancipatorische activiteiten, zoals naailes, kookactiviteiten, uitstapjes, fietslessen, enz. linkSpelotheek WALALOU
Je kan er niet alleen speelgoed ontlenen, maar ook spelen met je mama of papa. Al spelend komen de buren, ouders en kinderen dichter bij elkaar en leren ze op een spelende manier Nederlands of Frans en nog vele andere dingen.Buitenschoolse opvang "Ket in Kuregem"

43 kinderen komen hier na school begeleide activiteiten volgen. Saraï en haar team willen jullie graag kort ontvangen
en vertellen wat de kinderen uit de wijk hier allemaal naschools doen.

Naschoolse opvang " Compas"
Wat ooit een verloederde parking was, is nu omgebouwd tot een mooie binnentuin die toegang geeft tot de lokalen van "compas", een naschoolse opvang voor meer dan 70 kinderen, met huiswerkbegeleiding. 

IDEE53
Dit tewerkstellingsproject biedt opleidingen aan voor laaggeschoolde Brusselaars. Je kan er met de kinderen een opleidingskeuken bezoeken.
link
De huiswerkklassen van UPA

Deze volksuniversiteit voorziet elke schooldag huiswerkbegeleiding aan meer dan 40 kinderen uit de wijk. Ze worden mee begeleid door vrijwilligers en Brusselaars die de opleiding actieve Pedagogie volgen. 
linkInforfemmes
Deze organisatie ondersteund vrouwen in de wijk op allerlei vlakken. 

Wijkantenne molenbeek
Een nieuwe wijkantenne, enkele meters buiten Kuregem, met tal van activiteiten die het leven van de buurtbewoners rijker maken, zoals wekelijkse creatieve ateliers voor kinderen en een soepbar.
linkALLEEN VOOR APARTE BUURTWANDELINGEN :

Moskee Al Fath
Deze Soennitische moskee heeft een jongerenwerking en een Arabische school.


Moskee Imam Reda
Dit is een Sjiitische moskee met een Arabische school.

Basisschool “KAMELEON”

Kleurrijk klein schooltje met veel anderstalige nieuwkomers. Een bezoek plannen is niet altijd evident, maar er valt meestal wel iets te regelen. Misschien zelfs een kort uitwisselingsmomentje tussen enkele klassen (voorlezen in het eerste leerjaar, liedjes zingen, etc…).


Praise Centre
Een gebedscentrum van verscheidene pinksterkerken in Brussel.